diumenge, 16 de juny del 2013

Harmonia amb l'univers...

Per estar en harmonia amb l'univers, has d'estar en harmonia amb tu mateix.

Jardins del Turó del Putget, Barcelona.

Només aquells que ho arrisquen tot...



El Monument als Herois del 1809 (conegut popularment com el monument als Màrtirs de la Independència) està situat a la plaça de Garriga i Bachs, contra la façana lateral de l'església de Sant Sever, al barri Gòtic de Barcelona.

El monument està dedicat a la memòria dels barcelonins que van liderar la insurgència contra les tropes napoleòniques l'any 1809, en un complot que va tenir lloc el 14 de maig i que va fracasar. En el curs de la guerra del Francès, la ciutat havia estat ocupada i militaritzada com a plaça forta de l'exèrcit francès, sota el comendament del general Duhesme. La revolta pretenia aixecar tot el poble contra les forces d'ocupació i alliberar Barcelona. Detinguts, cinc dels conxorxats van ser executats el 3 de juny, al passeig de l'Esplanada, com a càstig exemplar.

La llegenda de la placa del pedestal recorda els cinc insurgents, i també altres tres ciutadans, Ramon Mas, Julià Portet i Pere Lastortras, igualment executats després que toquessin la campana de la catedral durant l'execució dels primers, per mobilitzar la ciutat contra els ocupants. Per tant, encara que no hi siguin representats tots, el monument està dedicat als vuit "herois".

Font: viquipèdia.

dissabte, 27 d’abril del 2013

De mica en mica...



De mica en mica, s'omple la pica.

- dita popular catalana 

La sardana...



La saviesa...



La saviesa és la filla de l'experiència.

-Leonardo da Vinci

Em sento català...



Cada dia és una altre oportunitat...



Cada dia és una altre oportunitat per canviar la teva vida.
                El futur comença avui. 


Jardins del Turó del Putget, Barcelona. 

Les arrugues son medalles...



Qui té salut i llibertat...








Qui té salut i llibertat, és ric i no ho sap. 

-Dita popular catalana

Monument al Doctor Robert

Obra començada del arquitecte Lluis Domènech i Montaner, acabada per l'escultor Josep Llimona i honra l'alcalde Bartomeu Robert. Segle XX.

Aquest gran conjunt escultòric, construït a principis del segle XX, es trobava originalment en la Plaça Universitat, a on va ser desmantellat per el régimen franquista a causa de las simpaties catalanistas del personatge al que honra, un antic alcalde de la ciutat. 
Va ser traslladat a la Plaça Tetuán mes tard.

El projecte original es obra del cèlebre arquitecte Domènech i Montaner, però per disputes amb els promotors del monument va abandonar la obra, pel que va ser acabat per l'escultor Josep Llimona. La base del monument es d'estil modernista, però els grups escultòrics que la adornen son classicistes. 

Font: Viquipèdia